Hyr
4.6

Çfarë mallrash mund të transportohen nga SHBA-ja në Shqipëri?

Magazina e Origjinës EshopWedrop në SHBA, ndodhet në Nju Jork. Kjo do të thotë se, sa herë që ju blini online, mallrat e blerë do të dërgohen në Magazinën e Origjinës në SHBA, më pas ato do të transportohen në magazinën në Mbretërinë e Bashkuar nëpërmjet Aeroportit Heathrow dhe së fundmi, do t’ju dorëzohen juve në Shqipëri.

Kur pakot mbërrijnë në Aeroportin Heathrow të Londrës, ato i nënshtrohen formaliteteve të importit nga dogana – në këtë mënyrë, pakot më pas mund të qarkullojnë në çdo vend të Bashkimit Europian, pa qenë e nevojshme të kalojnë nëpër kontrolle të mëtejshme doganore gjatë tranzitit apo në destinacion.

Më poshtë gjeni listën e produkteve që nuk mund të transportohen nga SHBA-ja në Europë, në përputhje me rregullat doganore të Mbretërisë së Bashkuar:

 • Dhe/tokë, bimë, rrënjë bimësh, fara, pemë, minerale, tagji për kafshë, pleh mineral, lule dhe bimë dekorative.
 • Perime, rrënjë perimesh, fruta, patate, produktet e bulmetit dhe produkte të tjera shtazore – mish, vezë, mjaltë, qumësht.
 • Mishi dhe varietetet e mishit – përfshirë sallamin, proshutën, salçiçet dhe mishin e grirë.
 • Produkte që prishen, të çfarëdo lloji.
 • Çdo ushqim, vitaminë, ilaç apo produkt kozmetik që ka marrë Paralajmërim për Sigurinë e Konsumatorit.
 • Kafshë të gjalla apo të vdekura, bletë, krustace dhe insekte të tjera, përfshirë edhe jovertebrorët ujorë, lëkura dhe gëzofë të papërpunuar kafshësh.
 • Dru, qymyr druri, hekur dhe çelik, magnete, plehra dhe mbeturina.
 • Para, përfshirë monedhat, kartat e kreditit, kartat e debitit, kartëmonedhat, bankënotat, çeqet qarkulluese.
 • Vepra arti apo objekte personale me vlerë.
 • Stoli të çmuara, diamantë, gurë të çmuar, platin, flori, argjend, apo objekte të çmuara.
 • Bateri, lëndë plasëse, substanca të ndezshme, produkte kimike, sulfate, lëndë djegëse minerale, rrëshirë, apo substanca të tjera të rrezikshme/radioaktive.
 • Aerosole, ngrohës uji, bidona me karburante motorike, benzinë, naftë dhe karburante të tjera, ndezës që përmbajnë lëndë djegëse.
 • Gaz lotsjellës, spërkatës me gaz & piper, bombula që përmbajnë gaz, bombula / kontenierë bosh gazi, maska gazi & filtra për maska gazi.
 • Thika, armë.
 • Fishekzjarre, barut, fishekë, armë zjarri, armatime, reaktorë bërthamorë, eksplozivë, municione, pajisje ushtarake, spërkatës për vetëmbrojtje, airbag.
 • Droga të paligjshme, droga psikodelike, narkotikë, produkte farmaceutike (përfshirë ato veterinare), pesticide, herbicide, fungicide.
 • Lëngje, duhan apo pije alkoolike me një përqendrim më të madh se 70%.
 • Sheqer dhe kripë.
 • Parfum, vajra esencialë apo manikyr.
 • Produkte/ paisje fotografike.
 • Drithëra, brumëra apo produkte të ndryshme ushqimore për kafshët shtëpiake.

Prioriteti ynë është të sigurojmë që mallrat tuaja të çdoganohen dhe t’ju dorëzohen juve. Megjithatë, në rastin e pakove që përmbajnë produkte si ato të listuara më sipër, ne nuk jemi përgjegjës për humbjet tuaja. Autoritetet mund t’i konfiskojnë dhe t’i shkatërrojnë këto artikuj.

Kërkojmë ndjesë për çdo shqetësim që kjo mund të shkaktojë.

Ju lutem, para se të kryeni një dërgesë, lexoni Termat dhe Kushtet tona – 3.10 (3) përsa i përket përmasës, paketimit dhe përmbajtjes së lejueshme të pakos.

Kontakte

Keni më shumë pyetje? Na telefononi dhe anëtari i ekipit tone do të jetë i lumtur t'ju ndihmojë

Duke përdorur faqen e internetit të Eshopwedrop ju pranoni përdorimin e cookies siç përshkruhet në politikën tonë të cookie-t. Read more

Ju lutemi prisni derisa ne të vërtetojmë kodin tuaj Postar